Блог Последни новини

Всичко за оптимизация за търсачки

0 коментара
4225
30-10-2015

оптимизация за търсачки

SEO ОПТИМИЗАЦИЯ

Важна стъпка след изработка на сайт, е оптимизацията за търсачки (SEO оптимизация).
SEO идва от английското съчетание “Search Engine Optimization” ( оптимизация за търсачки) или “search engine optimizer” (оптимизатор за търсачки). С други думи това е най-евтиният и надежден начин да позиционирате уеб сайта си на челни позиции в търсачките: Google, Yandex, Yahoo, Bing и други по определена ключова дума.

ПРОБЛЕМИ СЪС САЙТА ВИ

Да предположим че вече имате изработен уеб сайт но нямате оптимизация за търсачки, нямате посещения и нямате реклама. Никой не знае за Вас освен Вас самите и близките Ви.
Ще направите опити да изпратите страницата си на всички знайни и незнайни приятели, ще пуснете някое и друго писмо или ще сложите няколко връзки на страницата Ви във фейсбук.
След няколко дни ще установите че страницата Ви отново няма посещения. А това е проблем. Никой не знае за Вас, няма клиенти и това, което предлагате не се продава.

ИНДЕКСИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА В ТЪРСАЧКИТЕ

Всички търсачки включително и Google индексират информацията на сайта Ви и я добавят в своя база данни. При търсене на определена ключова дума от потребителя се изкарват дадените индексирани страници. Индексирането става с „Bot“ (Crawler и Spider) – софтуер, който намира информацията във всеки сайт в интернет. Той се прехвърля от страница на страница чрез линкове в самите страници. Когато целият сайт бъде обходен от бота на търсачката, той се съхранява в базата данни и чака заявка от потребителя.

ФАКТОРИ И РЕЗУЛТАТИ

Google сам определя по различни фактори стойността и оптимизацията на Вашият сайт. Страницата Ви трябва да е авторитетна, определящ е общият  брой линкове, които имате, връзки от други сайтове, които водят към Вас, Page Rank на страницата, профил в Google+ и страница, вътрешните връзки, социални мрежи и т.н.

SEO ОПТИМИЗАЦИЯ И ТОП 10 НА GOOGLE

Всеки собственик на сайт има огромното желание да стигне до заветният топ 10 на Google. Много малко хора отварят трета или четвърта страница при търсене, освен ако то не е прекалено специфично и информацията представена на първите две страници не е полезна за читателя.

Ние можем да извършим подробен анализ на състоянието и след това да направим SEO оптимизацията (оптимизация за търсачки) на Вашият сайт. Можете да направите запитване от тук за сео оптимизация

Ако статията „Всичко за оптимизация за търсачки“ Ви е харесала, моля споделетея на приятелите си.

5.0
Последна редакция: четвъртък 05 януари 2017 10:06
Подобни статии: Изработка на сайт и оптимизация за търсачки
Search Engine Optimization SEO оптимизация изработка на бизнес сайт изработка на личен сайт изработка на онлайн магазин изработка на сайт изработка на фирмен уеб сайт ключова дума оптимизация оптимизация за търсачки търсачки

Все още няма коментари...

Добавете отговор

Вашият имейл няма да бъде публикуван.